Kako metabolizam utiče na smanjenje težine

Ljudi koji pate od gojaznosti, kao i nesposobnost da se smanji težinu, ja sam, kao i obično, država u svoju odbranu mogu da kažem da oni imaju spor metabolizam (metabolizam). Da li je razlog u izazovnim za mršavljenje je metabolizam? Jednostavno kao što možete da utiču na ovaj proces i ubrzati vaš metabolizam?

Samo šta je metabolizam

Samo šta je metabolizamŠta je metabolizam? Razmena materija u telu ili metabolizam-to je potrošnja, šminka, primena, akumulacija i oslobađanje hranljivih materija i energije u telu, koji su neophodni za opstanak, rast, razvoj, reprodukciju i adaptacije na uslove životne sredine, kao i njegove modifikacije. Sve metaboličke procese u telu počinje takozvani osnovni metabolizma (oov). Cena osnovnog metabolizam ili tempo smanjenja kalorija je minimalna mnogo kalorija posetio telo dnevno za održavanje života u odsustvu vežbe. Na ostatak, električne energije troši na hemijske procese u telu, za održavanje temperature tela, srca, creva, bubrega i drugih organa. Starost. Posle 40 godina metabolizam smanjuje, i svakih deset godina na 5%. Pavle. Inače, momci staiut više kalorija nego žene.

Mišićne mase. Čak i više od čoveka mišićne mase, veća metabolizam. Genetika. Genetika igra važnu dužnost u postupku razmene materija. Štitaste žlezde. Usporavanje metabolizma često može da se desi za bolesti štitaste žlezde. Menstruacija i laktacija. Tokom menstruacije, kao i dojenja brzina bazalni metabolizam se obično povećava. Težina. Više težina tela, veća cena metabolizam. Ova jednostavna istina može vas iznenaditi, ali da dodatnu težinu čini telo u stanju mirovanja raditi teže za toga, da održi sebe. Dakle, metabolizam u većini slučajeva odvija brže. Ovoj realnosti objašnjava zašto je u početku dijeta lakše da se smanji težinu, a onda teže. Ishrana i nedostatak doručka i oko protivnike 1 Za metabolizam.

Kako da se ubrza metabolizam i izgubiti težinu?

Kako da se ubrza metabolizamZa ovo: Fizička aktivnost. Za oporavak mišićnih ćelija i ubrzavaju metabolizam potrebno je da stalno trenira. Poznato je da je vežba pomaže da se smanji težinu. Kao i posle učenja koji se odnose na upravljanje ljudskim resursima nastavlja postupak gubitak težine. Povećanje mišićne mase. Mišićne ćelije koriste nepotrebnih kalorija nego masti. Na primer, 500 g mišićnog tkiva troši svaki dan 35-45 kalorija, a isto toliko masti, samo oko 2 kalorija. Kao rezultat toga, veća mišićna masa čoveka, više on baca kalorija u toku dana. I to bez obzira na sve, šta god da radiš: šetnje ili gledanje tv. Da se poveća mišićnu masu, morate da uradite trening izdržljivosti sa tegovi za vežbanje ili u velnes klubu. U startnoj dovoljno 3 časa nedeljno, nakon toga, ako je potrebno-mnogo više. Dobar noćni odmor. Zahvaljujući dobar odmor telo proizvodi hormon rasta, koji povećava cenu na metabolizam, što dovodi do sagorevanje kalorija i gubitak težine. Dubok san i doprinosi oživljavanju ćelija mozga, koji je kasnije animira metaboličke procese. Vode. Voda igra važnu ulogu u procesu metabolizma u telu. Ovo ne samo da smanjuje glad, ali takođe učestvuju u procesu razmene materija nerešenih masti. Shodno tome, u cilju da se poboljša metabolizam i izgube težinu, morate da se dnevno popije oko 2 litra jednostavan vode. Sunčeve svetlosti.

Sunčevi zraci ubrzavaju metabolizam, povećava zadataka čoveka, poboljšavaju opšte stanje, povećanje zaštitne snage organizma. U sunčanom danu ne odmaraju kod kuće! Svež vazduh. Preporučuje se da se izdvoji više vremena na svežem vazduhu, jer kiseonik ubrzava metabolizam, kao i da se baci masti. Da se drži podalje od napona. Pod trevožnostью masne kiseline pokrenuli, rasterala krv, a takođe sačuvana u obliku masti. Poređenje tuš. Poređenje duša ne samo da ubrzava metabolizam, ali i čuva elastičnost tela. Kontrast stalno tuš završava hladne vode. Vitamini. Redovno uzimajte vitamine, posebno vitamin B6, koji poboljšavaju metabolizam ćelije. Češće konzumirati. Stalna hrana u male delove, save stepen metabolizam, mnogo više kalorija istopio. U pauzama između obroka treba da bude 3,5– 4 sata. Za upravljanje particijama. Imajte na umu da koristi i štete hrane zavisi od njenog broja. Pravilno pokupi svoju ishranu. Povećanje kvalitetnih proteina metabolizam. U poređenju sa svim vrstama proteina, značajne prednosti surutke-proteina. Dakle, poštovanje ovih preporuka, vi ćete biti u mogućnosti da ubrza metabolizam, ne samo svoje, ali svoje voljene. Ali samo imajte na umu da je pogrešno tvrditi skladu sa novim propisima od članova njegove porodice. Mi treba da pozove ih da oni suched, kao punjenje ujutru, zdrava hrana, trening na vikend sa svih aparata. Imajte na umu da mame i tate prenose svojoj deci ne “genetika težinu”, a pogrešne navike i kulturu hrane, koje dovode do lišnemu težini. Dakle, odlučite šta je “miraz” kuvaš vaša deca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *